torsdag 21 oktober 2010

Dagens outfit!

Dagen till ära har Sixten på sig ett par harembrallor som jag sydde och sedan broderade lite på efter att ha blivit inspirerad av denna duktiga tjej! Det var första gången som jag broderade på trikå och resultatet är väl sådär men jag hade dålig nål och för tjockt tyg så det var en pärs kan jag lova.



Alltså hemsydda brallor, body ifrån H&M, hund ifrån Brio och päls ifrån IKEA. 

onsdag 20 oktober 2010

Det bara kliar i fingrarna..

...ja det är nämligen så sugen jag är på att börja virka. I morgon är det jag som knallar till Lindqvists garn vid Odenplan och köper mig en virknål, lite garn och boken "Välkommen till virkligheten". Jag vill sitta och virka virka virka! Jag har hela kvällen läst virkbloggar och kollat på virkfilmer på YouTube. Men egentligen har jag inte alls tid att börja virka. I helgen ska jag upp till landet. Det var ett tag sen jag var där. Jag tänkte ta med mig kameran och fota lite fina bilder. För är det någonstans i Sverige som man kan inspireras av hantverk så är det på mitt landställe. Så på söndag utlovas en bildkavalkad av härliga bilder. De här lånade jag ifrån hemsidan!





 Matsalen

 Förmaket

 Ett av sovrummen


En vacker stol som Karin har broderat. Ser ni kaninen? Räven? Grodan? Kossan?


Min farfars farmor


I det här huset växte min farfar upp

tisdag 19 oktober 2010

Frånvaro

Snart en vecka sen sist! Idag ska jag och Sixten på fika hos Linda och lilla Annie i min mammagrupp. Så igår kväll sydde jag en liten hakklapp till Annie. Hon och hennes mamma gillar svart och lite sött. Inte så babyrosa med andra ord. Hittade ett fint tyg jag köpt på Ikea som fick bli framsidan och sen valde jag ett tjockare och mjukare svart tyg på baksidan. Jag har sytt en del hakklappar med kardborre men de lyckas Sixten dra av för jämnan så den här gången fick det bli en tryckknapp. 





onsdag 13 oktober 2010

Jo man tackar ja för fina presenter!

I veckan har jag fått 3 fina presenter som verkligen värmde! Först rensade mamma ut sin bokhylla och hittade en gammal skatt som heter "Levande textil". I helgen var jag i Dalarna och hängde i en Masjävlarklassisk Bystuga med en massa skönt folk. Där kom Katarina, min mammas bästis sen barnsben, fram och gav mig två finfina böcker som passade som handen i handsken nu när jag bl.a ska lära mig att virka och brodera en speciell kudde! När min masspysselhets inför julmarknaden har lagt sig ska jag sätta mig med en kopp te och djupdyka i dessa tre.


tisdag 5 oktober 2010

Ännu fler önskningar...





Det finns 4 böcker som jag just nu verkligen vill ha i min ägo. 



På 1:a plats hamnar Karin Holmbergs bok "Karins broderier" som kommer ut i handeln i mitten av november.






Sen vill jag ju hemskt gärna lära mig att virka igen. Har helt glömt bort denna lilla konstart. Så på 3:e plats kommer Annika Messings "Välkommen till virkligheten"



Slutligen vill jag även ha denna lilla juvel:  Ida Magntorns Loppisboken



måndag 4 oktober 2010

Har jag varit tillräckligt snäll?

Om jultomten ville ge mig en sån här skulle jag bli mycket glad!
 Lampan heter Stitch och på hemsidan kan man göra sina egna mönster! Jag kanske skulle brodera mig själv? 

söndag 3 oktober 2010

Digitalt söndagspyssel





Mina två första...

Sommaren 2001 var sommaren då jag upptäckte det här med broderi. Jag jobbade som guide på Carl Larsson-gården och var allmänt uttråkad på kvällarna. I shopen sålde vi en materialsats till en duk som heter "Midsommardans". Den är gjord i korsstygn och kändes som en bra början.




Nästa projekt blev ett yllebroderi som jag gav till mamma. När jag tänker efter så har jag gett de flesta av mina "alster " till henne.




fredag 1 oktober 2010

Ett halvt sekel eller ynka 50 år

När min kära mor fyllde 50 år fick hon den här av mig(2 år sen). Jag hade inte kommit så långt och det var inte förrän nu i våras (då jag var höggravid) som jag tog tag i saken och avslutade den. Men den som väntar på något gott...