onsdag 29 september 2010

Symboler till Monica

Min sista månad som höggravid var jag ledig. Något som inte riktigt passar mig. Då passade jag på att brodera klart några projekt som låg och släpade i lådorna. Det blev så pass intensivt att jag lyckades få en inflammation i handen. Detta är en linneduk med broderade symboler i flätsöm. Jag måste bara stryka, pressa stygnen och fålla in den med en fin hålsöm, men i omvänd ordning!



tisdag 28 september 2010

En liten fågel förgyller

Jag har en finfin vän, Matilda, som liksom jag är extremt nostalgisk och kommer ihåg smått och stort ifrån barndomen. Hon är även en extremt grym presentköpare och denna lilla juvel fick jag förra året. Hon hittade den lilla fågelsaxen i Berlin och sedan dess har jag använt den flitigt. Att klippa en tråkig tråd efter att ha fäst den blir lite roligare med fågelsaxen!

Dagens knåp...

Just nu håller jag på med yllebroderi efter ett mönster av Karin Larsson. Slutligen är väl tanken att det ska bli en kudde! Men just nu går det lite segt eftersom jag började med det roliga (blommorna) och kvar har jag MASSOR med gröna blad.

måndag 27 september 2010

M som i Mig

Nu har jag gått och funderat ett bra tag på om jag inte ska starta en blogg. Jag älskar själv bloggar och läser många dagligen men först nu känns det som om det är dags för mig.

Min tanke med den här bloggen är att visa sånt som jag sitter och knåpar på hemma, tipsa om sånt som inspirerar mig och andra duktiga knåpares verk. Tanken är väl att ni ska få följa med mig i jakten på nästa projekt och förhoppningsvis det slutgiltiga resultatet. Det blir nog mest textil och broderi men även annat...